Tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste
Tämä on Yrityksen henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.05.2018 Päivitetty 14.4.2020

Rekisterinpitäjä
Mansen suutari Oy
Itsenäisyydenkatu 12-14
33500 Tampere
y-tunnus 2126915-6
posti@mansensuutari.fi
www.mansensuutari.fi
03 253 0674
050 577 2953

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on asiakassuhde.

Tietosuojaseloste tiivistettynä
Keräämme verkkosivustomme kävijöistä sekä heidän itse antamiaan tietoja, että evästeiden ja toimintojen kautta saatavia tietoja. Näitä tietoja käytetään siihen, että saamme tuotettua sinulle haluamaasi palvelua – Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin ja asiakassuhteen ylläpito esimerkiksi ostoksen verkkopuodista taikka sähköisen lahjakortin toimittamisen. Tietoja käytetään myös yritystoimintamme ja mainonnan kehittämisessä.
Kävijän itse antamat tiedot sisältävät kaikki tiedot, jotka kirjoitat sivuiltamme löytyville eri lomakkeille. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi verkkokaupassa antamasi yhteys- ja maksutiedot, ja muut mahdolliset antamasi yhteystiedot. Yleisenä sääntönä voidaan pitää sitä, että kaikki tiedot jotka lähetetään verkkosivustomme lomakkeilla, tallennetaan.
Evästeiden kautta meille tallentuu tietoa siitä miten kävijämme käyttävät sivustoamme. Tällaista tietoa on esimerkiksi tieto siitä mitä tuotetta olet tutkinut verkkokaupassamme, kuinka kauan olet ollut tietyllä verkkosivulla ja mitä linkkejä olet klikannut. Tämä tieto on anonymisoitua eli saamme vain tiedon, että joku on tehnyt näin, mutta emme kohdenna sitä tiettyihin käyttäjiin.
Uuden tietosuojalain myötä sinulla on oikeus tarkastella, muuttaa ja poistaa tietojasi järjestelmästämme. Nämä pyynnöt tulee osoittaa sähköpostitse osoitteeseen posti@mansensuutari.fi
Pidämme tietosi hyvin suojassa emmekä missään tilanteessa luovuta niitä eteenpäin. Keräämme tietoa vain voidaksemme palvella sinua ja kehittääksemme omia toimintojamme.
Jos sinulla on jotain kysyttävää asiasta, niin olethan yhteydessä meihin.

Tämä seloste kertoo mitä tietoja keräämme sinusta ja mihin kyseisiä tietoja käytetään. Sinun tulee hyväksyä nämä ehdot käyttääksesi Mansen suutari Oy:n palveluita

Tietojasi käytetään seuraaviin toimintoihin:
Haluamasi palvelun tuottamiseen
Tuotesuositusten ja markkinoinnin kehittämiseen
Asiakaspalvelun ja verkkokaupan kehittämiseen

Tietolähteet
Käyttäjän itsensä antamat tiedot:
Tunnistautumistiedot kuten nimi
Yhteystiedot kuten postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
Maksutiedot, kuten laskutusosoite ja maksutapa
Asiakkaan itse antamat lisätiedot
Eri lomakkeilla annetut, kysytyt tiedot
Palveluiden käytöstä havaitut tiedot
Ostohistoria sisältäen mm. toimitusosoitteet ja tuotteiden hintatiedot
Verkkokaupan selaus- ja käyttötiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
Tietojen pääsääntöinen lähde on asiakas itse. Tämän lisäksi saatamme saada lisätietoja asiakkaasta yhteistyökumppaneiltamme esim. luottokelpoisuuden tarkistamisen yhteydessä.
Paytrail kerää verkkopuotimme maksutapahtuman yhteydessä IP-osoitteesi, maksutavan sekä maksuajankohdan.
https://www.paytrail.com/tietosuojaseloste-paytrailin-maksupalveluRekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite, tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot.
Rekisterissä olevat nimet, joiden kohdalla ei ole ollut aktiivista tapahtumaa kahteen vuoteen, asiakastiedot poistetaan rekisteristä. Tarkastus suoritetaan vuosittain

Tietojen käsittely
Tietoihisi on pääsy vain Mansen suutarin työntekijöillä, joilla on tarve kyseisten tietojen tarkasteluun.
Joissain tapauksissa meidän täytyy luovuttaa tietosi kolmansille osapuolille esim. logistiikan ja markkinoinnin yhteydessä. Kolmannet osapuolet käyttävät tietoja vain tarvittavan palvelun toteuttamiseen, eikä heillä ole oikeutta käyttää tietojasi omiin tarkoituksiinsa, eikä heillä ole oikeutta jakaa tietoja eteenpäin.
Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti.
Rekisterin käyttötarkoituksen mukaisien tehtävien hoitoon voidaan käyttää alihankkijoita ja tietoja voidaan siirtää EU-/ETA-alueen ulkopuolelle, jos se on palvelun toteuttamisen vuoksi tarpeellista. Tällöin rekisterinpitäjä huolehtii sopimuksin lainsäädännön edellyttämällä tavalla tietosuojan riittävästä tasosta.
Noudatamme tietojesi käsittelyssä hyviä tietosuojakäytäntöjä ja valvomme kuka tietojasi käyttää. Henkilötietojen käsittelyssä on huomioitu 25.5.2018 alkaen sovellettavan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset.
Tietojasi säilytetään niin kauan, että pystymme toteuttamaan tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Lainsäädäntö ja esimerkiksi avoimet laskut voivat pidentää tietojensäilytysaikaa, jotta voimme noudattaa meille lain puolesta asetettuja velvoitteita.

Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista
Asiakkaanamme sinulla on oikeus:
Saada pääsy meillä oleviin tietoihin sinusta
Pyytää oikaisua tietoihin, joita säilytämme sinusta
Tietyin edellytyksin voit pyytää rajoituksia tietojesi käsittelyyn
Tietojesi säilytys perustuu antamaasi suostumukseen, joka sinulla on oikeus myös peruuttaa.
Jos haluat saada omat tietosi, muokata niitä tai peruuttaa suostumuksesi ole yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse posti@mansensuutari.fi
Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).
Sinulla on oikeus siihen, että kaikki sinusta keräämäsi tieto poistetaan järjestelmästämme. Kaikkea tietoa ei aina ole mahdollista poistaa, jolloin tieto anonymisoidaan. Huomaathan, että tietojen poiston/anonymisoinnin jälkeen tietoja ei ole enää mahdollista palauttaa. Joitain tietoja ei voida poistaa olleenkaan lakivelvoitteiden takia.

Tietojen luovutus kolmansille osapuolille
Joissain tapauksissa on välttämätöntä, että tietosi luovutetaan edelleen kolmansille osapuolille. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi yhteystietojesi luovutus matkahuollolle logistiikan hoitamista varten, sähköpostiosoitteesi luovutus meidän markkinointimme välittämiseksi tai yhteystietojesi luovutus verkkomaksun yhteydessä maksupalvelun tarjoajalle.
Kolmansille osapuolille luovutetaan vain heidän toiminnalleen välttämättömät tiedot, eivätkä he saa käyttää kyseistä tietoa omiin toimintoihinsa eivätkä saa luovuttaa tietoja eteenpäin.
Evästeet
Mansen suutarin sivuilla käytetään evästeitä sekä vastaavia selaimen toimintoja. Evästeet ovat pieniä sivustomme luomia tekstitiedostoja, jotka tallentuvat koneellesi ja sisältävät tietoa siitä, kuinka käytät sivuamme ja mitä sivuja olet selannut.
Evästeitä käytetään esimerkiksi siihen, että verkkosivumme toimivat niin kuin ne ovat tarkoitettu. Evästeisiin jää talteen esimerkiksi tieto siitä, mitä sivuja olet selannut, oletko kirjautunut sisään verkkosivuillemme ja mitä tuotteita olet lisännyt ostoskoriisi. Evästeet säilyvät koneellasi evästeestä riippuen muutamasta tunnista jopa muutamaan vuoteen. Voit poistaa nämä evästeet käyttämäsi www-selaimen asetuksista, mutta huomaathan, että uudet evästeet luodaan aina kun vierailet sivustollamme. Voit myös estää evästeiden käytön kokonaan verkkoselaimesi asetuksista, mutta tällöin emme voi luvata, että sivustomme toimivat oikein. Evästeiden hyväksyminen on siis pakollista, jotta sivustomme toimivat oikein.
Evästeitä käytetään myös personointiin ja markkinoinnin kohdistamiseen. Sivuillamme käytetään esimerkiksi Googlen ja Facebookin evästeitä. Googlen evästeet tarjoavat meille tarkkaa analytiikkaa siitä, kuinka ihmiset käyttävät sivustoamme ja mahdollistaa meidän tarjota sinulle kohdennettua mainontaa. Facebookin evästeet Googlen tapaan tarjoaa meille kävijätietoa sekä mahdollisuuden kohdentaa markkinointia tietyistä tuotteista kiinnostuneille henkilöille.
Mansen suutarin oikeus muuttaa tietosuojaselostetta
Kun kehitämme palveluitamme, voi tulla tarpeelliseksi muuttaa myös tätä tietosuojaselostetta. Myös lainsäädäntö voi asettaa tarpeita tietosuojaselosteen muutoksille tai tarkennuksille. Mikäli muutokset ovat merkittäviä, ilmoitamme siitä rekisteröityneille asiakkaille erikseen